Mirko Bajić - Bunjevac po zanimanju

Kategorija: 

Povodom jučerašnjeg istupa predsednika Saveza bačkih Bunjevaca Mirka Bajića na PRESS konferenciji i njegovog vapaja za političko i parlamentarno ujedinjenje Bunjevaca, Gradski odbor Lige Socijaldemokrata Vojvodine u Subotici ocenjuje da je on, po običaju, promašio i vreme i prostor.

To što do ujedinjenja političkih stranaka koje zastupaju interese građana koji se izjašanjavaju kao Bunjevci nije došlo ni pre ni posle izbora, trebala bi biti jasna poruka gospodinu Mirku Bajiću.

Na lokalnom nivou, izabrani predstavnici bunjevačkih stranaka jasno su razlučili koji su to interesi i koje kompetencije ima lokalna samouprava. U tom smislu, tragajući za najboljim rešenjima dostizanja višeg kvaliteta življenja građanki i građana Subotice, opredelili su se za pristupanje različitim odborničkim grupama.

Upućena kritika na pojedince koji Bunjevce pretvaraju u satelite građanskih i autonomaških stranaka i poligon za prikupljanje glasova, predstavlja "bumerang" koji se vraća njegovom autoru. Očigledno je da politički predstavnici Bunjevaca ne žele da formiraju jedinstvenu odborničku grupu i služe ni kao sateliti niti graditelji poligona koji će služiti često promenljivim političkim opredeljenjima i uvek i samo ličnim interesima Mirka Bajića.

Voleli bismo da gospodin Mirko Bajić objasni kako to da je uz njegov blagoslov, gospodin Branko Pokornić, koji je na lokalnim izborima bio na listi sa gospodinom Mirkom Bajićem, odmah po završetku izbora prešao u odborničku grupu SPS-a.

Dobro je uvek prvo počistiti svoje dvorište.

Na proteklim izborima, značajan broj građanki i građana ukazao je poverenje listama LSV, na kojima su se nalazili kandidati svih nacionalnih, verskih, socijalnih i profesionalnih opredeljenja. I uverenje da će na svim nivoima parlamentarnog zastupanja LSV, kao i proteklih 21 godinu njenog postojanja, štititi i zaštiti njihova individualna i kolektivna prava i slobode.

info: oolsvsu@gmail.com

Biro za informisanje GrO LSV Subotica

Ličnosti: 
Custom Search