Renoviranje kod Bunjevaca posle izbora

Sre, 13.06.2012 - 11:33 -- nikola.tumbas

Matković Aleksandar novi potpredsednik

Nakon održanih izbora na kojima su nastupili kao deo Ujedinjenih regiona Srbije, u Bunjevačkoj stranci Vojvodine održana je konferencija za štampu na kojoj se moglo čuti da nakon izbornog neuspeha u Subotici predstoji "renoviranje". U tom pravcu je i Branko Francišković, predsednik BSV, predstavio novog potpredsednika stranke Aleksandra Matkovića.

- Iza nas su izbori, a jasno je da neke promene moramo da napravimo, pre svega zbog mog zdravstvenog stanja kao i zbog relativnog neuspeha na izborima. Neophodne su određene izmene, i organizacione i kadrovske. U tom smislu smo doneli odluku da na mesto potpredsednika izaberemo Aleksandra Matkovića, a ovim potezom počinje "renovranje" rada u stranci. Kako bi Matković trebao da bude odbornik u Gradskoj skupštini Subotice, BSV bi i dalje imala svog predstavnika u lokalnom parlamentu - istakao je Francišković.

Aleksandar Matković, novi potpredsednik BSV-a, istakao je da mu je ovo prvi politički angažman, te dodao da je njegovo angažovanje proisteklo iz borbe za prava Bunjevaca.

- Od pre dve godine sam angažovan u smislu bunjevačke pripadnosti, kroz Bunjevački nacionalni savet i Bunjevačku maticu čiji sam član. Prema sporazumu Bunjevačke matice i Lige socijaldemokrata Vojvodine trebalo bi da i nama pripadne jedno mesto u lokalnom parlamentu, a biće to prilika da što više doprinesem da Bunjevci dobiju veća prava. Tu su i predstavnici drugih političkih partija sa bunjevačkim imenom, a nadam se da ćemo se zajedno izboriti za što više prava koja druge nacionalne zajednice u Srbiji već imaju - dodao je Matković.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search