AUDICIJA ZA POZORIŠNU RADIONICU

Čet, 31.05.2012 - 10:52 -- daniela.mamuzic

Fondacija "Danilo Kiš" poziva mlade, talentovane, buduće glumce da se priključe Pozorišnoj radionici!

Ako želiš da se oprobaš na pozorišnim daskama, da zasijaš pod reflektorima pozornice i upoznaš svet likova iz dramske umetnosti, dođi na audiciju za prijem članova u Pozorišnu radionicu na srpskom i mađarskom jeziku! Uz glumce, koji će biti voditelji radionica, bićeš u mogućnosti da izuzev praktičnog znanja istražiš i istoriju pozorišne umetnosti.
Audicija za buduće članove će se održati u subotu, 16. juna sa početkom u 10 časova, u Omladinskom klubu "Skladište" (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, 1. polusprat).

Potrebno je da pripremiš jedan monolog, da imaš od 17 do 30 godina, da budeš hrabar/a, veseo/la, duhovit/a i opušten/a! Radi lakše organizacije, svi zainteresovani treba da potvrde svoje učešće na audiciji prijavljivanjem na telefon Fondacije: 024/523-566. Voditelji radionica će se nakon audicije odlučiti za deset polaznika na srpskom i deset polaznika na mađarskom jeziku.

Pozorišnu radionicu na srpskom jeziku vodiće glumac Narodnog pozorišta Vladimir Grbić, a na mađarskom glumac Dečjeg pozorišta Bela Kalo.
Plan i program rada radionica biće po uzoru na rad studenata na glumačkim akademijama. Tokom godinu dana, koliko je planirano da radionica traje, izučavaće se osnove glumačkog zanata kao i elementi srodnih umetnosti u okviru pozorišta, scenografije, kostimografije, dramaturgije... Polaznici će biti u prilici da razvijaju komunikacione sposobnosti, učestvuju na književnim večerima, koncertima i drugim javnim događajima i kroz kontinuiran rad na sebi razvijaju svoje samopouzdanje. Nizom vežbi iz predmeta Govor, Pokret, Ples i Pevanje mladi glumci će razvijati svoj talenat i težiti uzoru savršenog glumca čije telo može ispuniti sve naredbe njegovog uma.
Rezultat godišnjeg rada biće pozorišna predstava. Radionica počinje sa radom 1. septembra. Učešće na radionici je besplatno.
Dođi na audiciju, pokaži se i potvrdi svoj talenat!

Vladimir Grbić (rođen 1980. godine u Rumi) Akademiju umetnosti, dramski odsek, završio je u Novom Sadu u klasi profesora Bore Draškovića. Prva ozbiljnija iskustva u glumačkom pozivu vezuje za pozorište "Promena". Od 2004. godine je član subotičkog Narodnog pozorišta. Na 54. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine za ulogu u predstavi "Lažni napad - pogrešna odbrana" dobio je nagradu za najboljeg mladog glumca. Učestvovao je u pozorišnim radionicama: Brian Shaw: Movements; David Perry, Madeleine Cannon: play Shakespeare; Brian Shaw: Apartchik; Robert Raponja: Kolo oko Čehova. Govori engleski i nemački jezik. Dva puta je bio glumac sezone po glasovima publike. Odlukom stručnog žirija dobitnik je nagrade za najbolje ostvarenje u sezoni 2007/08. za ulogu Paše u predstavi "Draga Jelena Sergejevna".
Bela Kalo (rođen u Subotici) završio je Akademiju umetnosti u Novom Sadu u klasi profesora Đerđa Hernjaka 1995. godine. Bio je član Novosadskog pozorišta, pozorišta KPGT, član Salašarskog pozorišta, subotičkog Narodnog pozorišta. Trenutno je glumac Dečjeg pozorišta u Subotici. Značajne nagrade: prvi Patakijev prsten za najbolje glumačko ostvarenje među vojvođanskim pozorištima za ulogu Džoa Bonama u monodrami "Džoni pod oružjem". Nekoliko puta biran za glumca sezone u Narodnom pozorištu. Dobitnik više nagrada za najbolju mušku glavnu i sporednu ulogu u Narodnom pozorištu kao i nagrade za glavnu mušku ulogu na Vojvođanskim susretima. Režirao je kratki film, operu, dečju predstavu, predstavu za odrasle, igrao u filmu, pozorištu, radio scenografiju, snimao reklame, vodio školu glume, vodio pozorište...

http://danilokis.rs

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 211
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 16.06.2012 - 10:00
Kategorija: 
Custom Search