Izložba osnivača Umetničke asocijacije dez.org

Uto, 29.05.2012 - 14:00 -- daniela.mamuzic

U petak, 8. juna 2012. godine, biće otvorena izložba osnivača Umetničke asocijacije dez.org u Galeriji Omladinskog kluba "Skladište" (Park Ferenca Rajhla 12a, zgrada Jadran, 1. polusprat). Dez.org je osnovan kao umetnička asocijacija 2005. godine u Beogradu. Osnovala ga je mlađa generacija savremenih umetnika: Jelena Radić, Boba Mirjana Stojadinović, Boris Šribar, Gordana Belić, Isidora Fićović, Ivana Smiljanić, Maja Radanović, Milica Ružičić, Dragan Rajšić, Maja Rakočević Cvijanov, Aleksandar Jestrović, Marko Crnobrnja, Tijana Knežević i Dragan Đorđević.

Stvaranje ovakvog udruženja imalo je za cilj aktivno delovanje na savremenoj umetničkoj sceni kroz organizaciju programa iz oblasti konceptualne, digitalne i višemedijske umetnosti, kroz promociju grupnih i pojedinačnih izložbi i projekata, kao i kroz organizaciju foruma, seminara i javnih diskusija iz oblasti savremene umetnosti. U okviru delatnosti ove asocijacije realizovane su brojne aktivnosti među kojima su izložbe u Galeriji savremene umetnosti Smederevo, galeriji Ozon Beograd, galeriji Zvono Beograd, Kontekst galeriji Beograd, Galeriji savremene umetnosti Pančevo, galeriji Koreja teatra Lecce Italija, u Hotelu Kasina Beograd, Hotelu Njujork Roterdam....
Dez.org je organizator prestižne nagrade za najboljeg vizuelnog umetnika D.B. Mangelos sa rezidencijalnim boravkom u Njujorku u okviru International Studio and Curatorial Programa i pratećih nagrada za realizaciju projekata vezanih za ovu manifestaciju. Dez.org je realizovao prezentacije umetničkih grupa H.arta iz Temišvara, Oda Projesi iz Istambula i Vizionarsko društvo iz Sarajeva, zatim seriju foruma pod nazivom Umetnik kao publika, i bio suizdavač u publikovanju knjiga grupe H.arta O umetnosti i našim pogledima na svet/About Art and the Way We Look At The World.
Dez.org je potpuno nezavisna umetnička asocijacija koja se već 7 godina održala na umetničkoj sceni Srbije, i u tom kontekstu postala partnerska organizacija Druge scene i članica Asocijacije nezavisne kulturne scene Srbije.

www.danilokis.rs

Vrsta događaja: 
prog_id: 
8 176
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 08.06.2012 - 19:30
Vreme održavanja - kraj: 
Sre, 20.06.2012 - 16:00
Kategorija: 
Custom Search