NEW ART KALENDAR 2012.

Sre, 07.12.2011 - 12:56 -- daniela.mamuzic

FOKUS Fondacija je za narednu, 2012. godinu pripremila New Art kalendar - Volume 2 pod nazivom "FOTO POP" koji sadrži radove dvanaest mladih umetnika iz Subotice: Nikola Lučić, Jovana Reljić, Igor Marinović, Slađana Saulić, Tóth Tamás, Slaven Gabrić, Ervin Krebs, Edvard Molnar, Szerda Zsófia, Kanyó Júlia, Željko Vukelić i Ivana Parag.

Projekat New Art kalendar ima za cilj da se osvrne na radove mladih likovnih umetnika iz Subotice i na taj način prikaže presek aktuelne likovne scene u Gradu.

Umesto uobičajenih pejzaža i sezonskih varijacija istih u toku godine, dela ovih 12 mladih umetnika izabranom formom i temama razbijaju cikličnost datih vremenskih jedinica, te posmatrača i/ili korisnika ovog Kalendara čine pre budnim i animiranim nego, na primer, nostalgičnim. Tako je umetnik vremenske godove uspešno formatirao u nove društvene i umetničke kodove, a peščani sat samo mu je jedna od igračaka kojima se suvereno poigrava.

New Art kalendar će biti besplatan i moći će se preuzeti u FOKUS Fondaciji, na adresi Partizanska 14/1, i u Turističko-informativnom centru Subotice(ispod Gradske kuće), počevši od 15. decembra 2012. godine.

Likovni urednik izdanja New Art kalendar - Volume 2 je Daniela Mamužić, a urednik je Branislav Filipović.

Izdavač kalendara je FOKUS FONDACIJA u partnerstvu sa štamparijom "MINERVA" iz Subotice.

www.fokus-su.rs

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
7 766
Vreme održavanja - početak: 
Čet, 15.12.2011 (All day)
Kategorija: 
Custom Search