Karton 8. szám - téma

Pet, 14.10.2011 - 13:01 -- daniela.mamuzic

FOKUS Alapítvány szeretné felkérni a szerzőket, hogy alkotásaival vegyenek részt a kétnyelvű kARTon kultúrpropaganda lap új, 8. számának az elkészítésében. A lap aktuális témája az ALKONYAT.
Az alkonyat a horror filmek és regények, a gótikus költészet egyik kedvenc mise-en-scéne-je.
Az alkonyat kis halál, a nap halála.
Az alkonyatban - megborzongunk. Mit hoz az éjszaka? A sötétség milyen kreatúrái jönnek elő saját, sötét rejtekhelyükből? Mi vár ránk a sarok mögött?
Az alkonyatban - a vámpírok felébrednek. Vajon a vámpírok azok az utolsó romantikusok, akik az örökké tartó szerelmet akarják? Miért mutatják őket olyan misztikusan szépnek, gyengédnek és melankólikusnak? Fogaik a félelmeinket isszák, amíg az orgazmust előidéző harapásuk után vágyakozunk.
Az alkonyatban - a félelem az egyetlen hű barátunk. Miért vonz ez minket? Miért kell bekukucskálnunk a titokzatos házba, ahol senki sem él?
Miért nézzük megszállottan, ahogy a borzongató horror filmekben az alkonyat ködén át mellékszereplőként közeledik a halál?
Mitől rettegünk az alkonyattal való találkozásunkkor?

Esszéjét, történetét, fotóját, képzőművészeti alkotását, drámáját, versét, elbeszélését, meséjét... 2011. november 15-ig az [email protected] címre küldje el. Akik először találkoznak ezzel a folyóirattal, a FOKUS Alapítvány www.fokus-su.rs site-ján a Download pont alatt letölthetik és megnézhetik az előző 5 számot.

Minden egyes lapszám a tematikus részen kívül Próza, Költészet, Gettó-költészet, Esszé. Dráma és Vizuál (mely utóbbi egy művész munkásságának, alkotásainak a bemutatását öleli fel) egységeket is tartarmaz, éppen ezért nem csak alkonyati témába illő alkotásokat várunk.

A folyóirat szerkesztősége a beérkezett munkák közül kiválasztja azokat, amelyek bekerülnek a következő számba.

www.fokus-su.rs

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
7 585
Vreme održavanja - početak: 
Pet, 14.10.2011 (All day)
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 15.11.2011 (All day)
Kategorija: 
Custom Search