CLASSICK HIP HOP SESSIONS present: SAV TAJ HIP HOP!

Pet, 06.05.2011 - 14:46 -- urednik

I konačno je došao i taj dan!!! TRIP-R u Subotici i to prvo kroz CLASSICK HIP HOP SESSIONS serijal žurki! Do sad su se ovakve žurke odigrale u preko 15 gradova širom Srbije i poseta je uvek premašivala očekivanja pre svega zbog izbora pesama koji je znatno drugačiji nego kod ostalih hip hop DJeva! U okviru događaja će biti predstavljen i album PRVI SIMPTOMI koji se pojavio 25.septembra na slobodnom daunloudu, a od februara je dostupan i na nosaču zvuka i disk će moći da se kupi na samoj žurci po promotivnoj ceni od 35o dinara...

a o kakvom hip hopu je reč, pa... dođite i uverite se i sami!

Aj na dobar stari HIP HOP!

BIOGRAFIJA:

Sigurno jedan od najstarijih aktivnih MCjeva u Srbiji. Počeo 1994.godine kao član grupe CB4 iz Leskovca i do 2007. bio u ekipi. Iza sebe ima album CB4 - Ol Skul Shit (2004), kao i pojavljivanje na nekoliko poznatih izdanja kao gost. Nastupao je po celoj Srbiji, kao i u 4 navrata na EXIT festivalu (2003-2006), i na kraju odlučio da konačno snimi solo album, iako je više naklonjen grupnom radu.
TRIP - R
...bio, jeste i po svoj prilici će i biti... Danilo Bajčeta, rođen u Leskovcu 04.09.1978.godine. Hip hopom se bavi od 1994. godine kada kao član grupe CB4 snima svoj prvi demo za pesmu ZLOČIN BEZ KAZNE, zajedno sa YU-GADom i DINOm. U narednom periodu, zbog tehničkih nemogućnosti, je više pisao tekstove nego snimao, i tek 1996. nastaju novi demo snimci. U međuvremenu imao nekoliko punk-rock nastupa sa lokalnim bendovima i organizovao jednu od prvih hip hop radio emisija na jugu Srbije daleke 1996.godine, kao i prve hip hop žurke. 1998.godine u Beogradu nastaje prvi studijski snimak za pesmu KAKO VOLIM, za potrebe kompilacije u produkciji HiFi Centra, koja nažalost nije ugledala svetlo dana zato sto je protiv te muzičke kuće PGP RTS podigao optužnicu da im piratizuju izdanja. Prvi put izdaje pesmu PONOVO U AKCIJI na muzici za film DORĆOL - MANHATTAN 2000.godine i ubrzo potom počinje sa nastupima.
2001. počinje sa organizovanjem koncerata u Novom Sadu i tada upoznaje D-FENCE ekipu (MARCONIERO i JOKER) iz Niša, sa kojima će kasnije tesno sarađivati. Tokom 2001. osim Novog Sada, nastupa i u Beogradu, Nišu, Kruševcu, Paraćinu, Leskovcu, Zaječaru, a u narednom periodu i u Kragujevcu, Smederevskoj Palanci, Somboru, Negotinu.
Jedan od osnivača PROVERE MIKROFONA, ideje koja je počela od niza koncerata sa tim imenom, a dovela i do kompilacije koja je prvi put izašla 2003.godine, i tu se pojavljuje u tri pesme. Te godine prvi put nastupa na EXIT festivalu, na kojem je nastupao 4 godine za redom. 2004.godine, u saradnji sa MARCONIEROm i JOKERom snima i izdaje CB4 EP pod nazivom OL' SKUL SHIT, koji izlazi u produkciji muzičke kuće AMMONITE RECORDS. Te godine prvi put nastupa sa D-FENCE na EXITu, i ta saradnja će trajati do raspada grupe D-FENCE 2007. godine. U međuvremenu se pojavljuje kao gost na albumima D-FENCE - Urbanizam i renesansa (2004), MARCELO - De fakto (2003), SUID - Drama koja se šunja sama (2005), HAIN TENY - Roba (2004), SHORTY - Umotvorine (2003). Takođe sarađivao i sa producentima BIG BOSS-om i JAN-ZOO-om, sa DJevima DJ Munjom, DJ Deejem i DJ Venomom, kao i sa mnogim drugim hip hop izvođačima.

Tokom 2009. i 2010.godine bio organizator serijala žurki pod nazivom CLASSICK HIP HOP SESSIONS u Bunker Hill Cafeu u Novom Sadu i kao posledica toga je trenutno na turneji po Srbiji, predstavljajući takav vid žurki kao koncept i u sklopu tog niza događaja predstavlja novoplasirani album PRVI SIMPTOMI. Takodje u istom periodu učestvuje kao DJ i organizator serijala breakdance takmičenja u Crnoj Kući CK13. Isto tako učestvovao kao MC na mnogobrojnim drum’n’bass događajima poznatih novosadskih i srpskih DJeva i nastupa aktivno i u sklopu tih događaja godinama unazad.

Krajem septembra završava svoj prvi solo album pod imenom PRVI SIMPTOMI i publika kaže da je to album koji se čekao punih 10 godina. Ovo je treće izdanje na kome je potpisan kao izvršni producent, drugo izdanje na kome se pored tekstopisca i izvođača pojavljuje i u ulozi autora muzike i aranžera. Album PRVI SIMPTOMI je stavljen na besplatan download.

Download link: http://www.facebook.com/group.php?gid=108552237245&ref=ts

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
7 170
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 14.05.2011 - 20:00
Vreme održavanja - kraj: 
Ned, 15.05.2011 - 02:00
Kategorija: 
Custom Search