Srbija-Rumunija 3:1

Sub, 18.07.2009 - 18:00 -- dejan.vukovic

SRPKINJE NA KORAK DO JAPANA

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je Rumuniju u Subotici u drugom meču III runde kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. u Japanu, sa 3:1, po setovima 25:17, 26:28, 25:15, 25:15, posle 96 minuta igre. Utakmica je odigrana u Hali sportova u prisustvu 1600 gledalaca, a sudili su Mario Bernola Sančez iz Španije i Ahti Peka Hutaniska iz Finske.

Seniorke Srbije nisu ponovile protiv Rumunije ubedljivu igru iz prvog meča na kvalifikacijama. Posle osvajanja prvog seta, u drugom su pokazale dosta oscilacija da bi posle 31 minuta igre izgubile ovaj deo meča. Ipak, uz podršku navijača, zaigrale su na nivou potrebnom da se zabeleži drugi trijumf na turniru.

Jelena Nikolić, kapiten Srbije smatra da je ekipa napravila veliki uspeh na kvalifikacionom turniru u Subotici. - Plan smo ostvarili, iza nas su dve važne pobede. Pokazali smo koliko smo jak kolektiv. Imali smo dosta problema tokom pripremnog perioda, povrede su diktirale sastav ekipe ali nas to nije omelo da igramo maksimlano – rekla je Nikolić.

Zoran Terzić, selektor Srbije nije bio sasvim zavoljan izdanjem seniorki u drugom meču na kvalifikacijama. - Nismo delovali kao celina u ovoj utakmici, nismo ispunjavali sve zadatke, nismo se držali dogovora ali važano je da je ostvarena pobeda. Pokazali smo u poslednja dva seta da možemo da igramo bolje -rekao je Terzić.

Karmen Alida Markovići, kapiten Rumunije smatra da ekipa nije uspela da reši problem lošeg prijema. - Ponovile su nam se greške iz prvog meča, samo smo u drugom setu igrale na potrebnom niovu. Naš blok nije uspeo da zaistavi srpske napadače i poraz je bio neminovan – rekla je Markovići.

Florin Grapa, selektor Rumunije, rekao je da je Srbija pokazala da je razlika u kvalitetu očigledna. - Sviđa mi se kako Srbija igra na ovom turniru, zaslužuje da ide na Svetsko prvenstvo. Mi nismo mogli da ih ometemo u njihovim namerama - smatra Grapa da je Rumunija propustila šanse da napravi poztivan rezultat u Subotici.

 SRBIJA:NIKOLIĆ (16), ĐERISILO – STANKOVIĆ (19), KRSMANOVIĆ (16), MAJSTOROVIĆ (15), ANTONIJEVIĆ (1), VESOVIĆ (1), OGNJENOVIĆ (3), VELJKOVIĆ (10), RAŠIĆ (1), POPOVIĆ, ŠEVARIKA, BURSAĆ (1). TRENERI: ZORAN TERZIĆ I BRANKO KOVAČEVIĆ. RUMUNIJA: NUKU, TROMBITAŠ (2), MARKOVIĆI (7), TURLEA (16), ZAHARIA, ANGEL (1), MANU, ONJEJEKVE (7), NEDELKU, TRIKA (4), MUREŠAN (14), MIKLEA. TRENERI: FLORIN GRAPA I PAUL BOGDAN.

Seniorke Srbije su se drugom pobedom na kvalifikacionom turniru u Subotici približile plasmanu na Svetsko prvenstvo 2010. obzirom da će prve dve ekipe iz ove kvalifikacione grupe obezbediti učešće na SP u Japanu. Izabranice Zorana Terzića sutra će u trećoj utakmici kvalifikacija igrati protiv Hrvatske od 20,30 časova.

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Hrvatska - Srbija 1:3 (22:25, 26:24, 17:25, 19:25).

Pred prepunom Halom sportova u kojoj je 3.500 subotičana moglo da uživa u lepoj odbojkaškoj predstavi koju su im priredile reprezentacije Srbije i Hrvatske. Obe selekcije su već juče obezbedile odlazak na SP u Japanu, ali im ni taj ostvareni cilj nije umanjio želju za pobedu u ovom meču. Srbija je opravdala ulogu favorita u ovoj grupi i još jednom pokazala da se sa opravdanim razlogom nalazi među najboljim reprezentacijama u svetu u ovom trenutku.

Trener naše reprezentacije Zoran Terzić na ovom meču je odmarao iskusne igračice Nikolić i Ognjenović, što se nije osetilo na igri našeg državnog tima. U prvom setu dolaze do osetnije prednosti kod rezultata 21:15, no hrvatice se ne predaju i mini serijom stižu...

detaljnije
Post date: Ned, 19.07.2009 - 21:00

Rumunija-Španija 3:1 (15:25, 25:19, 25:20, 25:17).

U meču bez ikakovog takmičarskog značaja Rumunija je savladala Španiju i tako zauzela treće mesto na ovom kvalifikacionom turniru. Prvi set je pripao Španiji, nakon čega je trener Rumunije šansu pružio mlađim igračicama što se pokazalo kao pravi potez. Rasterećene Rumunke su u nastavku utakmice pružile puno bolju partiju preokrenule rezultat i na kraju sasvim zasluženo slavile nad Španijom koja se nije uspela oporaviti od sinoćne velike utakmice i poraza od Hrvatske iako su imale dve vezane meč lopte.

Rumunija: TROMBICAS, MARKOVIĆI 11 (7-13, 1 izbl, 3 bl, 1 as, 1 sg, poz prijem 50% od 2), ONJEŽEKVE 14 (8-12, 2 izbl, 1 gr, 4 bl, 2 asa, 1 sg), NEDELKU 13 (10-25, 2 izbl, 2 gr, 3 bl, 2 sg, poz prijem 100% od...

detaljnije
Post date: Ned, 19.07.2009 - 18:00

Odbojkašice Srbije i Hrvatske osigurale put u Japan.

Posle drugog dana kvalifikacija već se zna koje reprezentacije odlaze put japana na Svetsko prvenstvo, to su Srbija i Hrvatska. Njihov sutrašnji duel koji je na programu od 20.30h odlučuje samo o pobedniku kvalifikacionog turnira.

U prvom susretu Srbija je bez većih problema savladala reprezentaciju Rumunije dok je u drugom meču dana viđena veoma borbena i rezultatski krajnje neizvesna utakmica. Posle pet dugih setova i preko dva sata i deset minuta u kojima je svaka reprezentacija imala svoj period igre pobeda je pripala Hrvatskoj iakoje Španija imala vođstvo od 2:1 u setovima i u odlučujućem petom setu dve vezane meč lopte. Velika borbenost hrvatica se isplatila plasmanom na završnicu najboljih...

detaljnije
Post date: Sub, 18.07.2009 - 21:00

U drugoj utakmici kvalifikacionog turnira reprezentacija Hrvatske je posle izgubljenog prvog seta značajno popravila svoju igru i osvojivši naredna tri seta došla do pobede u ovoj utakmici. Iskusnija ekipa Rumunije igrala je dobro samo u prvom periodu igre nakon čega su hrvatice potpuno dominirale susretom i veoma ubedljivo i sasvim zasluženo pobedile u ovoj utakmici.

Hrvatska: GRBAC ANA, BALIĆ JELENA, MILETIC MARINA libero, DELIĆ MIRELA,  POPOVIĆ SANJA 21p, DUJIĆ CECILIA,  JERKOV MIA 18p, DUGANDZIC ILIJANA, GLIGOROVIĆ BILJANA 2p,  UŠIĆ JOGUNICA SENNA 17p, MILOŠ IVANA 13p i POLJAK MAJA 9p. Trener: Miroslav Aksentijević

Rumunija: NUCU IULIANA ROXANA 6p, TROMBITAS LUMINITA GABRIELA 1p, MARCOVICI CARMEN ALIDA 7p, TURLEA CARMEN MARINELA 9p, ZAHARIA ELENA, ANGHEL GEORGIANA ,...

detaljnije
Post date: Pet, 17.07.2009 - 21:00

Ženska seniorska reprezentacija Srbije savladala je Španiju u Subotici u prvom meču III runde kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. u Japanu, sa 3:0, po setovima 25:15, 25:20, 25:14, posle 69 minuta igre. Utakmica je odigrana u Hali sportova u prisustvu 2000 gledalaca, a sudili su Silvan Lungu iz Rumunije i Dravko Stipaničev iz Hrvatske. Seniorke Srbije su, uz sjajnu podršku navijača u Hali Sportova savladale Španiju ubedljivom rezultatom. Izabranice selektora Zorana Terzića su potpuno kontrolisale rezultat i igru tokom čitavog meča. Precizan, agresivan servis, bio je najjači adut Srbije u ovoj utakmici. Pre pošetka meča uručeno je cveće za igračice Žok Spartak Saru Klisuru koje je nedavno na kadetskom svetskom prvenstvu ponela epitet najboljeg servera i Oliveru...

detaljnije
Post date: Pet, 17.07.2009 - 18:00
Custom Search