Festival "Zlatni pesnički prsten Subotice"

Pet, 01.02.2008 - 16:21 -- nikola.tumbas

Konkurs Festivala "Zlatni pesnički prsten Subotice"

Književni - Irodalmi klub iz Subotice, po 19-ti put, organizuje Festival poezije i pesnika "Zlatni pesnički prsten Subotica-Palić", koji će se održati na Paliću, 21.juna, sa početkom u 16 časova na Rtu pesničke nade, i tim povodom raspisuje konkurs na kojem mogu učestvovati pesnici iz zemlje i inostranstva.

Na konkurs se mogu poslati do 3 pesme u jednom primerku, od 12 do 32 stiha, potpisane šifrom, i zajedno sa razrešenjem šifre i ličnim podacima u manjem kovertu, na adresu Književnog - Irodalmi kluba u Subotici, ul. Banijska 37. Teme konkursa su i ove, kao i proteklih godina iste: pilot-pesma, Palić, narod, pesnička nada, ravnica, majka, doajen-stara pesma, moderna, ljubavna i boemi-vino-ljubav.

Trajanje konkursa je od 1.februara do 1. maja, a po otvaranju šifri 9.maja, svi učesnici konkursa biće obavešteni o rezultatima konkursa.

Nagrade Festivala: mini-amfore, slike, zlatni pesnički prsten i zlatne povelje, kao i ostale nagrade koje se već prikupljaju, obezbeđuje Književni-Irodalmi klub, a posebnu-specijalnu nagradu "Plavu vazu", za najlepšu pesmu o Paliću, koju treba poslati potpisanu, dodeljuje JP "Palić-Ludaš"-Palić.

- Kroz protekle godine na konkurs se javljalo mnogo pesnika sa mnogo pesama. Tradicija, da sve ono što je dobro i lepo se ne menja, osim nekih nijansi, je već davno potvrđena. Pesme, većina njih, su bile na lepoj visini sa sadržajem, rimom, kompozicijom, sa muzičkom bojom i vremenom, bogate stilskim figurama i dosta ujednačenog kvaliteta, te je bilo teško izabrati pobednike. Nadam se da će se i ovog puta odazvati veliki broj pesnika i da će kvalitet pesama zadovoljiti uslove konkursa - rekao je selektor Festivala i predsednik Književnog - Irodalmi kluba, Radomir Šešević - Čiča.

Alisa Salopek

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
2 179
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 21.06.2008 - 16:00
Kategorija: 
Custom Search