Francuski kalendar

Pon, 22.01.2007 - 16:17 -- urednik

Za subotu, 3. februar, zakazana je promocija nove knjige subotičkog spisatelja Olega Tomića -- "Francuski kalendar" u izdanju zrenjaninske Agore.

Promociju će voditi Nenad Šaponja, književni kritičar iz Novog Sada, a osim autora govoriće i Slobodan Vladušić, književni kritičar iz Subotice.

Promocija će biti održana u "Yu Festu" sa početkom u 18 časova i ulaz je slobodan!

Promocija knjige "Francuski kalendar" se održava u sklopu FOKUS ciklusa književnih večeri pod naslovom "Urbani kauboji u Subotici".

"Evo, kao da se rađa još jedan mistifikator u ovim hudim krajevima. To nije tek vid bekstva, nego odolevanje iskušenju da se direktnim izricanjem gađajući u središte, promaši sve ostalo. Ova naoko zagonetna tvorevina u vašim rukama, ako se zanesete i krenete puteljcima na koje vam ona pokazuje, hoće da izokola dočarava strahotnost, i ,u isti mah, čudesnost čovekovog opstanka. Kako svet nastaje, kako svet nestaje, kako izrasta bezmalo iz ničega i kako biva opustošen, naposletku koje nas to tajne izreke, koji tajni brojevi navode da, dižući se, recimo, iz ruševina Vukovara, Sarajeva ili bombardovanih mesta Srbije u stravi zbilje otkrijemo kabalističke zakone egzistiranja. To je lutanje po mozaiku sastavljenom od priča, od Varaždina preko Kragujevca, Korčule, Sicilije, obalom Rajne, kroz Amsterdam, Versaj, po brdu Sveti Viktoar. Da, to je alhemija imaginarne erudicije, skrovitih znakova, a u nju se upućuje neki privrženik Mira Glavurtića ili Filipa Davida, kao šegrt Mefistofela koji je zaseo za orgulje i nosi nas od povesti do povesti..."

Iz recenzije Jovice Aćina o knjizi Olega Tomića "Incognito"

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
1 095
Vreme održavanja - početak: 
Sub, 03.02.2007 - 18:15
Vreme održavanja - kraj: 
Ned, 04.02.2007 (All day)
Kategorija: 
Custom Search