Veliki prezir

Uto, 16.01.2007 - 17:39 -- urednik

FOKUS Fondacija vas poziva na koncert grupe u čijem vlasništvu se nalazi nekoliko najlepših pop-rok pesama napisanih na srpskom jeziku!

Veliki Prezir je osnovan juna 1994. godine u sastavu: Kole - vokal i gitara, Slavko - gitara i Dušan - bubnjevi. U jesen 1996. se pojavljuje prvi, istoimeni, album. Osim pesme Samo tebe znam, koja je još pre objavljivanja albuma postala hit, sa ploče se izdvajaju još dva singla - Ne znam i Dobro je. Spotove za sve tri pesme je uradio naš poznati snimatelj Aca Ilić.

Drugi album 1,2,3,4 izlazi krajem 1997. godine. Na njemu se nalazi jedanaest pesama sa prošlog albuma snimljenih uživo u studiju M, i do tada neobjavljena Udica. Bendu se priključuje i Draga Antonov, basistkinja grupe Oružjem Protivu Otmičara.

Posle pauze od skoro pet godina, Veliki Prezir se vraća na muzičku scenu sa novim albumom Brazde. Po mišljenju kritike, to je autentično remek delo modernog gitarskog roka, zrelo ostvarenje koje dostiže sam vrh domaće produkcije. Najzad, posle četiri godine, 2005, pojavljuje se album Ruka bez povratka, snimljen u njihovom studiju Kombinat Rekords, pod producentskom palicom Borisa Mladenovića (Jarboli).

Posle više od deset godina aktivnog muziciranja, Veliki Prezir na koncertima zvuči veoma zrelo i inspirativno, a njihovi nastupi se prepričavaju mesecima.

Koncert grupe Veliki prezir je zakazan za nedelju, 21. januar, sa početkom u 22 sata u Kafe galeriji "Yu Fest".

Ulaz je slobodan!

Mesto održavanja: 
Vrsta događaja: 
prog_id: 
1 075
Vreme održavanja - početak: 
Ned, 21.01.2007 - 22:00
Vreme održavanja - kraj: 
Uto, 23.01.2007 (All day)
Kategorija: 
Custom Search