Košarkaši Spartaka su u finalu plej offa ABA 2 lige

Ned, 05.05.2024 - 00:24 -- dejan.vukovic

Spartak Office shoes - MZT Skopje Aerodrom 98:64 (25:20, 32:12, 21:20, 20:12)

Subotica, Hala sportova, gledalaca: oko 3.000. Sudije: Tomislav Hordov, Dragan Porobić, Tomislav Vovk.

Spartak Office shoes: Cerovina 6, Cvetković, Milisavljević 11, Gordić 7, Radosavljević 6, Medarević 10, Tejić 11, Lazić 15, Marelja 2, Sokolović 3, Mozli 8, Barna 19

MZT Skopje Aerodrom: Petkov, Gilom 3, Milovanović 2, Andonovski 6, Robev 8, Delalić 10, D. Stojanovski 4, V. Stojanovski 8, Baković 6, Vorku 14, Tanasković 3.

Košarkaši Spartaka u fantastičnoj atmosferi Hale sportova u Subotici ubedljivo su savladali MZT Skopje u drugoj polufinalnoj utakmici te obezbedili plasman u finale. Odigrali su subotičani odličnu utakmicu i ni jednog trenutka nisu dovodili u pitanje konačnu pobedu. Od samog početka su igrali vrlo angažovano sa jasnim ciljem da nastave put ka ABA Ligi i sledeće sezone se takmiče sa najboljim ekipama u Regionu. 

Dobre rezulatate tokom sezone ispratila je i subotička publika koja je popunila Halu sportova. Zahvaljujući Upravi kluba i montiranim novim tribinima meč je pratilo preko 3.000 posetilaca koji su mogli da uživaju u atraktivnim potezima košarkaša Spartaka koji su pokazali da su spremni da ostvare svoje zacrtane ciljeve. 

Utakmica je počela serijom domaćin aod 5:0 nakon čega su gosti uspeli da uzvrate i poravnaju na 7:7. Usledio je još jači odgovor Golubova, uz odličan šut za tri poena i jak tempo povećavali su prednost u svoju korist. Trojkom Medarevića poveli su sa 16:9, nakon čega su usledili koševi raspoloženog Barne i Lazića za 25:16. MZT Skopje u poslednjem minutu pravi mini seriju od četiri ponea pa je prvi deo završen vodstvom Spartaka od 25:20. Nastavili su domaći u istom ritmu i drugoj četvfrtini. Trojkom Milisavljevića imali su dvocifrenu prednost u 13. minutu, 32:22. Delovali su subotičani sigurno na terenu, uz veliku borbensot za svaku loptu imali su i veoma siguran šut pa se razlika stalno povećavala. Poluvreme je okončano sa ubedljivih 57:32.  

U nastavku utakmice nije bilo promene na terenu, Spartak je sigurnom igrom održavao veliku razliku i krčio put ka svom cilju i plasmanu u finale plej ofa. Publika je aktivno učestvovala i aplauzima nagrašivala atraktivne ili borbene poteze domaćina kojih je bilo puno. Sokolović u 33. minutu povećava prednost na 86:54 i najavljuje konačnog pobednika pobednika. Iako su imali ubedljivu prednost domaći košarkaši nisu spuštali ritam i do kraja susreta se borili za svaku loptu. Atraktivno zakucavanje Lazića u samom finišu meča posle odlične akcije celog tima publiku diže na noge.  Na kraju ubedljiva pobeda od 98:64. 

Spartak će u finalu plej ofa ABA 2 lige igrati protiv Vojvodine koja je pre dva dana slavila protiv Podgorice. Prvi finalni duel igraće se u Novom sadu u četvrtak 9. maja sa početkom od 19:00 časova a revanš će uslediti nedelju dana kasnije. 

 

Custom Search