Uspešno završen juniorski ITF teniski turnir

Pon, 22.04.2024 - 21:57 -- dejan.vukovic

Na teniskim terenima u Dudovoj šumi uspešno je završen ITF juniorski turnir za tenisere i teniserke do 18 godina u organizaciji Teniskog kluba Spartak.

Subotički teniski klub se ističe u organizacijama međunarodnih turnira za mlađe igrače po čemu je prepoznat u Evropi. Ovo je jedan od najmasovnijih juniorskih turnira o čemu govori i podatak da je bila puna tabla od 64 igrača u glavnom žrebu ka oi u kvalifikacijama.  

Mušku konkurenciju osvojio je Gašper Matijašić iz Slovenije koji je u finalu pobedio takmičara iz Kine, Zhu Shixuna sa 6:2,6:2. Kod devojaka u finalu su se sastale dve teniserke iz Rumunije. Pobednički pehar osvojila je  Ilinca Sagmar koja je u finalu sa 6:1, 6:3 pobedila Karinu Capuze.

Turnir je odigran i u konkurenciji parova, u muškoj konkurenciji slavio je par iz Slovenije Gašper Matijašić i Matić Hribar koji su posle velike borbe sa 2:1 (4:6, 6:1, 11:9) savladali srpsko slovački dubl Nikola Lulić / Aleyx Lapsansky. U konkurenciji devojaka trijumfovao je dubl  Staša Bulatović iz Crne Gore i Eszter Kis Czako iz Mađarske koje su sa 2:1 (6:1, 1:6, 10:7) savladale hrvatski par Martu Dobrić i Zaru Stipčević.

Custom Search