Održana 45. sednica skupštine grada

Čet, 04.04.2024 - 17:47 -- nikola.tumbas
Miroslav Milojević
Miroslav Milojević
Jelena Santrač
Jelena Santrač
Vinko Stantić
Vinko Stantić
Veljko Vojnić
Veljko Vojnić
Imre Kern
Imre Kern

Na 45. sednici Skupštine grada, održanoj danas u Velikoj većnici Gradske kuće, usvojeno je svih 13 tačaka dnevnog reda. Pored Odluke o izmenama i dopunama Statuta Grada Subotice, usvojena je i Odluka o izradi Plana generalne regulacije za naselje Gornji Tavankut, Odluka o izradi Plana detaljne regulacije za formiranje i razgraničenje sportsko – rekreativnih kompleksa javne i ostale namene u MZ „Dudova šuma“ i Odluke o izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarnih elektrana ukupne snage do 160 MW u KO Donji Grad, na teritoriji grada Subotice.

Doneta je i Odluka o usvajanju sednjoročnog plana Grada Subotice za period od 2024-2026. godine i Odluka o lokalnom ombudsmanu Grada Subotice, kao i  Rešenje o davanju saglasnosti na konačni nacrt Aneksa I Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za obavljanje usluga dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na teritoriji Grada Subotice

Usvojeno je, takođe, i Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta Gradske biblioteke Subotica, Rešenje o razrešenju predsednika Upravnog odbora Apotekarske ustanove Subotica, Rešenje o imenovanju člana Upravnog odbora ustanove Gradski muzej Subotica i Rešenja o razrešenju člana Školskog odbora Gimnazije „Svetozar Marković“.

Doneto je i Rešenje o razrešenju člana Školskog odbora Ekonomske srednje škole „Bosa Milićević“, a usvojen je i Godišnji izveštaj lokalnog ombudsmana Grada Subotice za 2023. godinu.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Subotice odbornik Mirko Bajić je podneo ostavku na funkciju odbornika.
 

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search