Odličan nastup Kik boksera Top Fighter na državnom prvenstvu

Uto, 12.03.2024 - 20:53 -- dejan.vukovic

Takmičari subotičkog Kik boks kluba  "Top Fighter" učestvovali su na Prvenstvu Srbije u K1 disciplini, koje se održalo proteklog vikenda u Novom Sadu.

Učestvovalo je 55 klubova sa 208 takmičara, među kojima su bila i četiri predstavnika KBK Top Fighter. Subotičani su osvojili tri zlatne i jednu bronzanu medalju. Mlađi junior Aleksandar Tot zabeležio je svoj prvi nastup na državnom prvdsnstvu. U kategoriji do 48 kg izvojevao je dve pobede prekidom u polufinalu i finalu, i zasluženo postao prvak Srbije. Stariji junior Martin Toldi nastupio je u kategoriji do 63.5 kg. Nakon pobede prekidom u četvrtfinalu, voljom žreba u polufinalu se sastao sa iskusnim reprezentativcem Srbije i posle poraza osvajio bronzanu medalju.

U seniorskoj konkurenciji, Milica Despotović je ponovo došla do zlatne medalje u kategoriji do 52 kg. U polufinalu protivnica joj je predala meč da bi u finalu na poene ostvarila pobedu i osvajila zlatnu medalju u B klasi. Senior Nikola Lončar ostvario je tri pobede u kategoriji do 75 kg i postao prvak Srbije. Nikola je dobio pehar i za najboljeg seniora B klase.

Odabranu ekipu predvodio je trener Alen Heralić koji je zadovoljan rezultatom svojih takmičara, istakavši da je ovo do sada najbolji plasman kluba na državnim prvenstvima.

Custom Search