Konjički klub Bačka svečano nagradio najuspešnije i najzaslužnije

Pet, 01.03.2024 - 22:34 -- dejan.vukovic

U Konjičkom klubu Bačka su između dve sezone napravili Godišnju skupštinu kroz koju su analizirali ono što je bilo u 2023. godini, ali i najavili šta je ono što predstoji ljubiteljima kasačkog sporta u tekućoj, 2024. Nije izostalo tradicionlano uručenja priznanja, nagrada i zahvalnica najboljjim članovima KK Bačka i prijateljima Kluba.

Predsednik KK Bačka, Miodrag Zagorac najavljaju bogatu sezonu – Raduje nas što i u novoj sezoni nastavljamo u istom ritmu. Zadržavamo sve termine, postojala je mogućnost da u avgustu budemo domaćini „Derbija“, ali se toga ipak prihvatio Sombor. Krajem godine smo nabavili 300 tona rizle, uz pomoć prijatelja i uz naša ulaganja smo to morali da rešimo, nadamo se da će biti još boljih rezultata. Raduje nas i to što su članovi KK Bačka i dalje među najboljima u Srbiji. 

Na veliku žalost ove godine konjički sport je ostao bez Tomislava Višnjića koji je bio značajan činilac konjičkog sporta u Srbiji. Postoje najave organizacije memorijalne trke a ovom prilikom klub je njegovoj ženi uručio posebno priznanje za životno delo. Ostala zaslužena priznanja otišla su naijstaknutijim članovima kao i onima koji su pomogli da prošla sezona bude veoma uspešna. 

Posebna priznanja dobili su gradonačelnik Stevan Bakić za veliki doprinos razvoja konjičkog sporta i KK Bačka, Monika Kečenović, Štefan Voroš – AK MikoM Novi Sad, Joso Vojnić Hajduk, Goran Zolnai, Kompanija Vojput i Animal Trade Racing Team. Priznanja su pripala i Nataši Aleksić, članici gradskog veća zaduženoj za sport kao i Sportskom savezu grada Subotice. 

Priznanja za najbolje grlo od dve godine pripala su Top Timoko, Luigi de Sajan, Bella Rosa,  najbolje grlo od tri godine: Top Hill, Sinatra AT, Stan Getz AT, najbolje grlo od četiri godine: Gill Higgins AT, Jovania de Sajan, My Fire Star, najbolje starije grlo: Bondo Jet, Cassius Como, Corvo Baba; najbolji vozač: Boris Nović, Dejan Katanić, Branislav Mukić; najbolji vlasnik: Animal Trade Racing Team, Boris Surla, Marko Jozić; najbolji trener: Tomislav Višnjić, Aleksandar Dimitrijević, Monika Kečenović; najbolji odgajivač: Animal Trade Racing Team, Branislav Mukić, LTM Animal Trade; najbolje francuske kobile: Galia d’Ormoy, Duchesse Fouteau, Fiesta de Larre.

Nagradu za mladog vozača dobio je Krištof Lošonc; priznanje „Rade Popović“ za medijsku promociju konjičkog sporta dobila je Marica Pavkov; nagradu za životno delo dobio je Tomislav Višnjić, a posthumno su priznanja dobili Time Stantić i Antun Blesić.

Nagrađene su i medisjke kuće koje posebno prate konjički sport, među kojima se nalazi i portal Subotica.info. Ovom prilikom se zahvaljujemo Konjičkom klubu Bačka štoi prate i cene naš rad u pomoći razvoja konjičkog sporta. 
 

Custom Search