Od danas u toku kresanje i održavanje stabala u Velikom parku na Paliću

Kategorija: 

Обавештавамо јавност, да од 15. јануара 2024. године, изводиће се редови мере одржавања стабала и уклањања сувих стабала у Великом парку на Палићу, у заштићеном подручју Парк природе „Палић“ и у СП „Стабла храста лужњака на Палићу“. Мера одржавања стабала санитарним орезивањем спроводи се ради безбедности посетилаца и материјалних добара парка као и одржавања виталности стабала и њихове функционалности. Радови ће се изводити и у складу са временским условима.

Ове активности су предвиђене Годишњим програмом управљања заштићеним подручјем, Решењима о условима заштите природе Покрајинског завода за заштиту природе, Одлуци о одржавању јавних зелених површина Града Суботице и Планом пословања предузећа.

 ЈП "ПАЛИЋ-ЛУДАШ"

 

É R T E S í T É S

Értesítjük a nyilvánosságot, hogy 2024. január 15-én a Palics-Ludas Közvállalat megkezdi a Palicsi Természeti Parkban és a Palicsi Kocsányos Tölgyek Természeti Emlék területén a fák metszését és a száraz fák kivételét. A munkálatok a látogatók személyes és tárgyi biztonságát szolgálják, valamint a fák életminőségének javítását. A munkálatokra az időjárási viszonyokkal összhangban fog sor kerülni.

Ezen tevékenységek a védett területek éves programjaiban szerepelnek, és összhangban vannak a Tartományi Természetvédelmi Intézet jóváhagyásával, valamint Szabadka Város zöldfelület karbantartásáról szóló határozatával és a Vállalat működési tervével.

 

PALICS-LUDAS KÖZVÁLLALAT

Custom Search