Popis 2022: Bunjevci [Ad]

Pon, 03.10.2022 - 17:24 -- darko.kovacevic
Kolekcija članaka: 
Bunjevački nacionalni savit - Popis 2022 - Bunjevci [Ad]
Bunjevački nacionalni savit - Popis 2022 - Bunjevci [Ad]
Popis 2022: Bunjevci [Ad]
Popis 2022: Bunjevci [Ad]

Bunjevačka kampanja za izjašnjavanje na Popisu stanovništva u Srbiji 2022.

 

Autor teksta: 
Fotograf: 

Više o ovoj temi...

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, u saradnji sa 23 nacionalna saveta nacionalnih manjina i uz podršku projekta „Podrška jačanju vladavine prava u Republici Srbiji“, tokom oktobra 2022. sprovodi kampanju „Svi mi, zajedno, činimo Srbiju“ koja ima za cilj ohrabivanje pripadnika nacionalnih manjina da učestvuju na popisu i slobodno se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti. Značaj aktivnog učešća na popisu i slobodnog izjašnjavanja nacionalne pripadnosti pripadnika manjinskih zajednica doprinosi očuvanju i razvijanju sopstvenog identiteta, i u velikoj meri utiče na kvalitet podrške i politika kreiranih na državnom nivou, a koje za cilj imaju unapređenje položaja pripadnika nacionalnih manjina.

...

detaljnije
Post date: Uto, 11.10.2022 - 10:53

Na današnjoj press konferenciji Ištvan Pastor predsednik SVMa je detaljno govorio o popisu stanovišta kao vrlo važnom momentu naroćito za Mađare ka o i za sve nacionalne manjine u Republici Srbiji.

 

Post date: Pet, 30.09.2022 - 20:44

"Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u 2022. godini"

Popis je najsveobuhvatniji i najvažniji izvor statističkih podataka. Ovi, potpuni, kvalitetni i međunarodno uporedivi statistički podaci su od vitalnog značaja za različite analize i planiranje na nivou države i na lokalnom nivou, poput: analize i ocene stanja u ekonomskom i društvenom razvoju zemlje; analize demografske situacije i migracionih tokova; izrade i merenja uspešnosti realizacije strategija, investicionih i razvojnih planova; ostvarivanja prava pripadnika nacionalnih manjina koja proističu iz pojedinih zakona; definisanja stepena urbanizacije, i slično. Podaci se koriste i u izradi raznih analiza i projekata, diplomskih radova i sl.
Popis...

detaljnije
Post date: Čet, 29.09.2022 - 15:48
Custom Search