Игор Мировић обишао радове на путној инфраструктури Љутова

Uto, 13.09.2022 - 21:21 -- nikola.tumbas
Igor Mirović Detalj razgovora sa meštanima Ljutova
Igor Mirović Detalj razgovora sa meštanima Ljutova

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић данас је обишао радове на изградњи коловоза у Лјутову, где га је дочекао градоначелник и директор Стеван Бакић као и извођачи радова компанија Војпут. Покрајинска Влада је обезбедила средства за финансирање изградње и рехабилитацију саобраћајне инфраструктуре у Суботици, и у насељеним местима Таванкуту, Келебији, Вишњевцу, Палићу  и Љутову, укупне дужине око 8500 метра. Покрајинска влада путем Управе за капитална улагања Војводине само за ову годину издвојила 170 милиона динара.

Пресс конференција је касније одржана испред Народног позоришта где је речено:

Морамо даље да наставимо са асфалтирањем улица тамо где на територији града Суботице до сада нисмо имали асфалт. Постигли смо договор да у Љутову обезбедимо средства за асфалтирање свих неасфалтираних улица у том месту. Имамо новца, заједнички можемо да урадимо и више, идемо амбициозније у тај посао наредне године“, поручио је Игор Мировић.

Уз изражавање захвалности на данашњој посети, градоначелник Бакић је подсетио да је Град Суботица у марту ове године, путем конкурса код Управе за капитална улагања АП Војводине обезбедио 170 милиона динара за реализацију пројекта „Изградња и рехабилитација саобраћајне инфраструктуре у граду Суботици“ који обухвата изградњу шест улица и рехабилитацију Новосадског пута, односно обилазнице око Палићког језера, да су радови на Новосадском путу, вредни 72 милиона динара, окончани и да су, такође, завршени радови на изградњи коловоза у улици Милована Глишића у МЗ „Александрово”, вредни четири милиона динара.

У оквиру овог пројекта у току су и радови на изградњи коловоза у улицама Розике Вуковић и Вишњина, у насељу Љутово. Данас смо се уверили да се радови одвијају планираном динамиком, на задовољство мештана Љутова који  сами кажу да се више од десет година у тој месној заједници  није изградила ниједна улица. Радови на изградњи коловоза у Вишњиној улици изводе се у дужини од 1400 метара, а у Розике Вуковић у дужини од 600 метара. Обе саобраћајнице широке су по три метра, а укупна вредност радова за обе улице је 41,5 милиона динара. У оквиру овог пројекта остало је још да се изграде коловози у три улице, а то су: 4. јул у МЗ 'Келебија', Самоборска у МЗ ‘Мали Радановац’  и Змај Јовина у МЗ ‘Вишњевац’, рекао је градоначелник Бакић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search