Нова амбуланта у насељу Прозивка

Uto, 30.08.2022 - 18:13 -- nikola.tumbas

Градоначелник Стеван Бакић и директорка Дома здравља Иванка Беоковић обишли су данас новоизграђену амбуланту у  насељу Прозивка. Градоначелник Бакић је, том приликом, рекао да је новоизграђена и дугоочекивана Здравствена амбуланта опште медицине Прозивка предвиђена за примарну здравствену заштиту одраслих из овог насеља које броји више од 9.000 становника.

Карактеристично за ову амбуланту је то што ће она растеретити рад суседних амбуланти, огранака I и II, у Кумичићевој улици и на Београдском путу, тако да ће све три амбуланте моћи да пруже квалитену здравствену заштиту нашим суграђанима. Амбуланта има четири савремене ординације, салу за терапије, чекаоницу и остале садржаје неопходне за адекватно функционисање једне здравствене установе“, истакао је градоначелник Бакић.

Навео је да је уговор о изградњи објекта Здравствене станице у суботичкој Месној заједници „Прозивка“ потписан између Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије и Града Суботице, да је пројекат реализован у оквиру пројекта ПОЛИС – „Подршка Обнови Локалне Инфраструктуре Србије” који спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима и да су средства обезбеђена из донације Немачке развојне банке „KfW”.

Вредност радова који су почели у јулу 2021. године и који су – и поред тешких услова, најпре пандемије, а потом и украјинске и економске кризе – успешно приведени крају, износи 63,65 милиона динара са ПДВ-ом“, казао је Бакић.

Подсетио је да је у приградском насељу Мала Босна, крајем априла ове године, поново стављена у функцију амбуланту у чију је адаптацију и реновирање из градског буџета издвојено 5,2 милиона динара.

Могу са поносом да кажем да Град Суботица даје све од себе да наши суграђани, без обзира да ли живе у градским или приградским месним заједницама, имају примарну здравствену заштиту какву заслужују. Извесно је да ћемо и убудуће наставити то да чинимо, а ја бих и ову прилику искористио да нагласим да све то не бисмо могли да реализујемо да немамо политику мира и стабилности коју спроводи председник Србије Александар Вучић. И како то наш председник Вучић каже, предаја није опција, борићемо се за Суботицу, борићемо се за Србију“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.  

Иванка Беоковић се захвалила градоначелнику и његовим сарадницима што су, како је рекла, идеју о изградњи аамбуланте у насељу Прозивка успешно реализовали и спровели у дело.

„Амбуланта је пред самим почетком рада, чекају се још само неке дозволе и сагласности, што је и редован поступак који захтева пуштање у рад сваке установе здравствене заштите. Верујем да ће обављање здравствене делатности у овом објекту представљати велико задовољство како за пацијенте, тако и за лекаре и друго запослено особље, мада искрено желим да наши суграђани буду здрави и да што мање користе ову амбуланту у којој ће, у пуном капацитету, моћи да ради осам лекара са пратећим медицинским особљем“, казала је, између осталог, Иванка Беоковић.

Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search