Otvoren Palić Open 2015

Sre, 22.07.2015 - 11:51 -- dejan.vukovic

Na terenima Tk Palić, sinoć je svečano otvoren teniski turnir Palić Open sa nagradnim fondom od 10.000$.  Za ovogodišnjim dvanaestim po redu turnirom vlada veliko interesovanje među igračicama koje su se prijavile u velikom broju. 

Na svečanom otvaranju prisutne je u ime kluba pozdravio Ljubića Đorđević, predsednik Organizacionog odbora, i Siniša Kalinić, predsednik TK Palić:  – Već dvanaest godina negujemo tradiciju održavanja kvalitetnih turnira za teniserke, što u ovo teško vreme i nije tako lako. Naravno, ne možemo sve sami, zato se moramo i zahvaliti svim prijateljima i sponzorima, lokalnoj samoupravi, Teniskom savezu Srbije, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Teniskom savezu Vovodine, Industriji mesa „Bačka Topola”, „Legend-u”, „Rodex-u”, Salašu „Đorđević”, i svima ostalima koji su nam pomogli. Takmičarkama želimo lepe rezultate, da se sećaju po dobrom našeg kluba, da napreduju u daljim karijerama, a ljubitelje tenisa da nas posete i uživaju u dobrim mečevima. 

Ispred Teniskog Saveza Srbije prisutnima se obratio i Milan Jerinkić. – Palić i Tenis klub Palić 1878 sigurno zaslužuju da budu nosioci jedne ovakve tradicije. Ova sredina je kolevka ovog sporta u ovom delu Evrope. Jer, ovde se od 1878. godine igra tenis, a od 1880. godine su se održavale Palićke olimpijade na obali kraj jezera. Tunir dolazi u momentu kada su igračice u dobroj formi, i zato su na Paliću uvek kvalitetni mečevi.

Turnir je zvanično otvorio Tomislav Veljković, zamenik gradonačelnika Subotice – Dobio sam informaciju da je palićki trurnir proglašen za najbolji ženski turnir u Srbiji. To je velika čast za sve nas, a izuzetno nam je zadovoljsto i što ovo nije samo sportska manifestacija, već je značajna i za promociju Palića i Subotice kao sjajne turističke destinacije. 

Turnir se održava do nedelje 26. jula kada se igra finalni meč. 

Tagovi: 
Autor teksta: 
Fotograf: 
Custom Search